Üdvözlet!

Szeretettel köszöntelek, Kedves Látogató!

Ezen a blogon csak gondolatokat olvashatsz. A gondolataimat az emberről.

Számomra a világ legérdekesebb létezője az ember. Emberként saját emberi létezésem miértje és hogyanja az a kérdés, ami több mint tíz éve borzolja a kedélyemet. Sokáig a „miért” érdekelt, manapság inkább a „hogyan”. Hogyan vagyok ember? Ki vagy mi vagyok emberként? A válasz látszólag egyértelmű, maga a kérdés bagatell, gondolhatnánk valamennyien.

Nem feltétlenül. Ugyanis az ember valósága és saját magáról alkotott képe időnként a legkevésbé sem fedi egymást. Ugyanúgy, ahogyan a világról alkotott képünk sem a valódi világról, hanem a bennünk élő világ tükrözéséről szól.

Az ember és az emberről alkotott kép közötti különbségről szólnak a bejegyzéseim. Arról, hogy az ember mennyivel több és kevesebb attól, amit hisz magáról. Arról, hogy nem azok vagyunk, akiknek hisszük magunkat, egyáltalán hogyan hisszük magunkat valakinek, és miért pont annak hisszük magunkat, akinek hisszük.

Arról írok még, hogy ez a hitünk hogyan befolyásolja az életünket: az érzelmeinket, a tetteinket és a gondolatainkat. (Ebben a sorrendben.)

De olvashatunk majd életről, halálról, istenről, hitről, akaratról, vallásokról, gyerekekről, felnőttekről is. Mindenről, mi szem-szájnak ingere.

És hogy miért pont fél lábbal és miért a Semmiben? Az majd kiderül...

Jó szórakozást!